събота, 25 февруари 2012 г.

Бишкотени пастички с кокос и маскарпоне

Продукти:
1 п.бишкоти
200 гр.сладкарска сметана
200 гр.подсладено кондензирано мляко
100 гр.кокос
200 гр.маскарпоне
50 гр.пудра захар
2 с.л.какао
Сметаната и кондензираното мляко се загряват при непрекъснато бъркане на слаб огън,докато се посгъстят.Прибавя се кокоса.Като поизстине се слага разбърканото с пудра захар маскарпоне.Какаото се разтваря в чаша хладка вода.Бишкотите се потапят много бързо от двете страни в какаовата вода и се слепят с крема.Намазват се отстрани и отгоре.Поръсват се с карамелизиран кокос.Ако не разполагате с карамелизиран кокос,може да се украси с цветен кокос,шоколадови  или цветни пръчици,настърган шоколад.

2 коментара:

  1. Обожавам кокос ! Чудесни пастички ,Ели и ако има и кафенце ...каква наслада само :)!
    Хубава събота ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Как да подмине човек такова изкушение...чудесни пастички,Ели!
    Истинска наслада към следобедното съботно кафе!
    Ти си истински извор на прекрасни кулинарни идеи!
    Хубава и слънчева събота!

    ОтговорИзтриване