Flag

Шоколадови плодови пастички

36 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Малки пастички с пълнеж от малини
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Кексово тесто
150 гкувертюр (тъмен)
250 гкраве масло
125 гпудра захар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 гсол
5 бр.яйца
120 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
80 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
100 гбадеми (смлени)
Пълнеж
270 гмармалад от малина
Украса
100 гбял шоколад
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Натрошете кувертюра на парчета и разтопете на водна баня.

2

Кексово тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта, ванилената захар и солта и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Добавете разтопения кувертюр.


Пресейте брашното с бакпулвера и разбърквайте постепенно в сместа. Накрая добавете бадемите. Разпределете половината тесто в плитка тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете 9 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.


След изпичане изтеглете блата върху метална скара и оставете да се охлади. Изпечете останалото тестото по същия начин.

3

Разрежете добре охладените блатове на две, така че да се получат четири кори с размери 30х20 см. Намажете три от тях с малиновия конфитюра и подредете една върху друга. Покрийте с четвъртия блат. Покрийте с хартия за печене и поставете върху дъска. Оставете в хладилника за една нощ.

4

Украса

Нарежете сладкиша на 36 еднакви малки пастички. Разтопете шоколада на водна баня. Залейте с него всяка пастичка и украсете с марципанови морковчета.