Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Палачинкови петифури

Палачинкови петифури

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Палачинкови петифури1 / 2
09/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 300 г
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1 щипка
  • прясно мляко - 500 мл
  • олио
  • боровинки - сушени червени или сини
  • коняк
  • канела
  • За крема
  • сирене - 4 с.л.
  • пармезан - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л. цедено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата и при непрекъснато бъркане се добавят брашното, солта, содата и млякото. Сместа трябва да е малко по-рядка от боза. Добавят се малко боровинки, предварително нокиснати в коняка. Тестото се разлива в тиган със сгорещена мазнина и по желание се поръсва с още боровинки и малко канела.

Изпържват се палачинките от двете страни до златисто и се изрязват краищата им, за да придобият квадратна форма. Нарязват се на по-малки квадрати и се редят един върху друг, слепвайки пластовете с крем от цедено кисело мляко и сирене.

Петифурите се оставят в хладилник да се стегнат. Поднасят се поръсени с канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: