Бисквитено тесто за тънки и многоредови пасти и торти

0 коментара0/5

Бисквитено тесто за тънки и многоредови пасти и торти

�родукти:


8 яйца + 6 жълтъка
300г захар
100г оризово брашно (нишесте)
1 пакетче ванилия
настъргана кора от един лимон

Начин на приготвяне:
  • Брашната и ароматните подправки се пресяват заедно, за да се смесят добре.
  • Яйцата и жълтъците се разбиват заедно със захарта на огъня до сгъстяване, след което се отдръпват от огъня и се разбиват до изстиване.
  • Прибавя се чрез ръсене брашнената смес.
  • Тестото се излива в намазана с масло и наръсена с брашно тава на пласт с дебелина 1,5см и се пече в умерена фурна (180-200 градуса).
  • Веднага след изпичането се поръсва с брашно, отлепва се от тавата и се оставя да изпръхне.
  • Употребява се на следващия ден.