събота, 28 януари 2012 г.

Целувчени пастички с ганаш и кокос

Това е един ужасно вкусен десерт за любителите на кокос и шоколад,в комбинация с хрупкави целувчени блатове,топящи се в устата.Понеже съм любител на всички тези вкусове по отделно,реших да ги съчетая.Експеримента беше повече от успешен.Единствения недостатък е,че нямат хубав вид при сервиране,но не всичко вкусно,може да изглежда красиво.За блатовете разбих:
 2 белтъка
200гр.захар
1с.л.натурално нишесте
Изпекох три платки 25/10-в правоъгълна тавичка,застелена с хартия с разстояние между тях/трите заедно пекох,не стават с идеална правилна форма/за около час на 100*,после ги оставих да изстинат във фурната.През това време си направих шоколадовия крем/Ганаш/:
200мл.сладкарска сметана
100гр.черен шоколад
Сметаната се загрява и се слага начупения шоколад.Бърка се до разтапяне,на слаб огън или на водна баня/не трябва да завира/Оставя се да се охлади,след което се разбива за кратко с миксер,става пухкав крем.Приготвих и кокосовия крем: 200мл.подсладено кондензирано мляко
100гр.кокосови стърготини
Загрява се млякото и се сипва кокоса.Оставя се да се охлади.Трите платки се намазват с ганаша и се слепват.Кокосовия крем се слага отгоре.Оставя се да престои в хладилник и се разрязва на малки пастички.Украсата е по желание.

2 коментара:

  1. Страхотни са и на вид ,а и от рецептата разбирам ,че и на вкус са неустоими!
    Истинско кулинарно изкушение,поздравления!
    Приятна съботна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,тъкмо сме на десерта,станаха страхотни пастички.

    ОтговорИзтриване