Кулинарни рецепти » Пастички Каприз

 Пастички Каприз

Продукти:

• 1 пакетче масло
• 200 г пудра захар
• 2 яйца
• 175 г бяло брашно
• 1 щипка сол
• 1 1/2 ч.л. бакпулвер
• 120 мл хладко прясно мляко
• 1 ванилия

За пълнежа и глазурата:

• 2 белтъка
• 400 г пресята пудра захар
• 1-2 капки глицерин
• сокът от 1 лимон
• сладкарска боя
• кокосови стърготини
• цветни захарни пръчици
• захаросани лимонови и портокалови корички или резенчета

Начин на приготвяне:

Разбиваме омекналото масло заедно със захарта на пяна. Прибавяме с биене едно по едно яйцата, наливаме млякото и разбъркваме добре. Пресяваме брашното със солта и бакпулвера и го прибавяме на части с бъркане в маслената смес. Ароматизираме с ванилията.

Намасляваме и набрашняваме малки къдрави формички, които пълним с тестото до половината. Печем 20 мин на 190°С. Изчакваме да изстинат, вадим ги от кошничките и ги редим в десертни чинии.

Разбиваме белтъците на сняг с част от захарта, постепенно добавяме цялата захар, глицерина и лимоновия сок и бием още 1 мин. Оцветяваме този сняг с различни сладкарски бои, намазваме пастичките и ги оставяме в хладилник.

Преди сервиране наръсваме с цветни пръчици и кокосови стърготини и гарнираме със захаросаните цитрусови корички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало