Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Кайсиеви петифури

Кайсиеви петифури

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Кайсиеви петифури1 / 2
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Петифури аз всички, които обожават сладкишите с плодов вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • извара - 200 г
  • захар - 120 г
  • настъргана кора от - 1 лимон
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 щипка.
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • брашно - 350 г
  • За пълнежа
  • кайсии - 750 г от компот
  • захар - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 с.л.
  • извара - 750 г обезмаслена
  • сол - 1 щипка
  • масло - 100 г меко
  • нишесте - 1 с.л.
  • ванилов крем - 1 пакетче на прах
  • За украсата
  • брашно - 200 г
  • захар - 80 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се разбърква със захарта, лимонената кора, солта, олиото и млякото. Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя към горната смес. Омесва се тесто. Разстила се върху хартия за печене в тава. Кайсиите се отцеждат и се разбъркват с маслото, жълтъците и захарта.

Ванилията се смесва с пудинга на прах и нишестето. Добавя се към изварената смес. Добавят се и белтъците на сняг. Така полученият крем се разстила върху тестото. Отгоре се редят кайсиите. Сладкишът се пече на 200 градуса за около 40 минути. Брашното, захарта и канелата се смесват. Полученото тесто се стрива на стърготини върху сладкиша и той се връща във фурната за още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: